Monday, June 14, 2010

Projekt Västvart...

Eller 'Ingemar och Johan seglar hem båten Chupacabra från Vaxholm'...



Båtköpet var klart. Masten påsatt. Båtplats fixad i Hässelby Villastad. Nu skulle bara båten seglas hem från Vaxholm. 'Bara'... Jag fann dock på råd och kontaktade min gamle sjöbjörn till kamrat Johan. 'Johan', sa jag. 'Vill du tillbringa en trevlig helg till sjöss, seglandes i ljumma vindar, leendes mot solen?'. johan tackade ja och en regnig och gråkall Lördag lade vi ut. Det regnade precis hela tiden. Inom en timme var vi genomsura och satt och huttrade i sittbrunnen. Jämmer och elände. Och inte nog med att det regnade, det var endast sex (6!) grader i luften.

Efter att ha tampats med fem Finlandsfärjor på väg in mot Stockholm beslutade vi oss för att söka nödhamn i city. Sagt och gjort, vi lade oss vid en brygga bakom Moderna Museet, på Blasieholmen.

Uppe i högra hörnet skönjer man en av de stora Finlandsbåtarna som bjöd på en hel del stress för Chupacabras besättning

'Nödhamnen'

Efter att ha fått i oss lite tapas och tolvårig whisky kände vi oss stärkta nog att ge oss ut i nöjesnatten. Vi hamnade på Bull & Bear Inn fram till... fram till... Jag kommer inte ihåg.

Johan värmer sig med whisky efter den hårda och kalla seglatsen

Morgonen därpå vaknade vi av att det var förbannat kallt i ruffen (värmare är nu inköpt kan jag meddela) och vi bestämde oss för att göra morgontoaletten på närmsta hak, dvs Grand Hotel. Vi gick in med bestämda steg, såg rakt fram och lyckades ta oss in i den varma härligheten. Oh, vilka vackra toaletter! Varma sittringar, de' ni! Antagligen trodde vakterna att vi var överblivna rester från förra Volvo Ocean Race och lät oss passera. Eller så är det inte så stor deal av att gå in och pinka på Grand Hotel.

Frukost!

Här gjorde vi vår morgontoalett å Söndagen

Söndagens seglats var desto skönare, inget regn och varmare i luften under dagen. Vi gick för motor under Danvikstullsbron och genom Hammarbyslussen, sedan lade vi oss på svaj och käkade lunch i höjd med Aspudden. När vi närmade oss hemmahamnen stod den kära hustrun där med barnaskaran och väntade tålmodigt och tappert på sin hemvändande sjöman. Jepp. Och förarintyg har man tagit nu också.

Salt kille #1

Salt kille #2

Lambarfjärden, nära hemmahamnen

Oj, vilka linjer. Vilken design!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home


  • Ingemar Svensson TRAVELMAP :