Wednesday, June 16, 2010

Drottningholmsseglatsen

Vi bestämde oss för att åka med Chupacabra till Drottningholm. Tia Ka följde med. Vädret var det lite si och så med men vi tänkte 'va fan, vi blir ju inte borta så länge'. Jojo.

På väg mot Drottningholm

Det blåste inte särskilt mycket så vi gick för motor hela vägen. Precis när vi kom fram till Drottningholm dog motorn. Soppatorsk! Det var första gången vi var ute på längre färd med motorn och vi visste helt enkelt inte hur mycket bensin den törstige lille gynnaren faktiskt drog i sig under gång. Nu vet vi. 'Jaja, vi fikar väl lite innnan vi seglar hem igen', tänkte vi. Efter fikapausen hade vinden mojnat helt. Bleke. Inte en vindpust. Vi hissade seglen iallafall och drev väl snarare än seglade hemåtvart. Vi lyckades med konststycket att ligga i vindögat på precis alla de få vindpustar som blåste förbi. Arghh! Efter några timmar var vi bara halvvägs kommna och bestämde oss för att lägga oss på svaj och sova tills nästa morgon och fortsätta seglatsen då istället. Det var helg, vi hade mat med oss och värmaren fungerade perfekt så det var inga problem så, mest irriterande bara att övernattningen var så oplanerad. Nästa morgon sken solen från blå himmel, det blåste lite mer och vi var hemma på en timme! Så kan det gå.

Någon timme innan vi lade oss på svaj för att sova

1 Comments:

At Thu Jun 17, 11:01:00 AM, Blogger Mr Harry Boy said...

Mkt kul att läsa de senaste inläggen. Din och Johans hemsegling verkar vara ett minne att bevara. Jag och en kompis hade liknande kaliber på upplevelse när vi seglade hem min båt.

Dr Svensson

 

Post a Comment

<< Home


  • Ingemar Svensson TRAVELMAP :