Saturday, December 03, 2005

Varför pratar piloten så mycket strunt?

Igår flög jag från Bogotá till Panamá City och kanske var jag sönderstressad och lättretad efter tunga och många möten på kontoret under veckan och därför låter som gubbe i hatt men vad är det för mening med att piloten säger så mycket oväsentligt över högtalarna till passagerarna?

För att lyckas komma ombord måste man ju först checka-in, få en boarding ticket och sedan visa upp sin biljett ett antal gånger; om man mot förmodan inte har vett att själv se vilken destination man ska till och vad flygbolaget och flighten heter så är det en massa personer på flygplatsen som har betalt för att se till att folk kommer ombord på de flighter de ska. Alltså, varför upprepar då piloten "Ja, välkomna ska ni vara till flight CM 302 med Copa Airlines från Bogotá till Panamá City!". Alla vet ju redan var de befinner sig och vart de ska!

Dessutom, piloten behagar vara knäpptyst tills man befinner sig en 10,000 meter upp i luften. Om nu alla säkerhetskontroller mot all förmodan fallerat och en person inte kollat sin biljett utan faktiskt sitter på fel flight och säger "Öh, Panamá City? Jag ska ju till Quito!", så är det liksom lite sent att stiga av!

Och vad har vi för nytta av att veta att det är minus 53 grader Celsius utanför flygplanet? Egentligen?

Hej då / gubben i hatt

0 Comments:

Post a Comment

<< Home


  • Ingemar Svensson TRAVELMAP :