Wednesday, May 31, 2006

På stranden i Juquei




Silvia fyllde år 20 maj så vi firade det med att åka till Juquei över helgen. Juquei ligger vid kusten drygt tre timmar med bil från São Jose dos Campos, mellan Guarujá och São Sebastião. Sista biten är väldigt snirklig och stackars Gabriela blev åksjuk och spydde i bilen. Hon hade druckit druvsaft så det blev en snuskig, rödgrå röra i baksätet! Jättekul början på vår kalashelg... Vi bodde i Clemente och Reginas strandhus, de är kompisar med Flavio och Leda, mina "svärpäron". Väl framme drog vi på oss badkläder och gick till stranden så fort vi parkerat bilen och synat huset. Vattnet var ganska kallt men Gabriela tyckte det var roligt att springa och hoppa i vattnet vid strandkanten. Pappa hoppade också, fast mer belevat.

Solen sken och det blev varmt på stranden men efter en Caipirinha gjord på en hel del Cachaça, innehållet av en hel passionsfrukt, två matskedar socker och kondenserad mjölk samt is så var allting hur fint som helst, hehe.



På kvällen åt vi tårta och så sjöng vi för Silvia. Riktigare är nog att säga att jag sjöng (nåja) och Gabriela gjorde pipljud i takt. Början på en rapkarriär? I present fick min kära hustru en iPod samt en mockajacka jag köpte i Colombia.

Och på söndagen åkte vi hem till São Jose dos Campos igen men tog vägen via São Paulo för att minimera risken att Gabriela skulle bli åksjuk och spy igen. Vi vill ju inte att vår bil får namnet The Vomit Comet...


Glass i handen, sand mellan tårna och solsken och blå himmel... Livet leker!

1 Comments:

At Sat Jun 03, 06:26:00 AM, Blogger Mr Harry Boy said...

Nu skall vi se om du lyckats fixa så att man kan lämna kommentarer. Söt Gabriela som vanligt, kul med fint väder, hemma i Sverige är det typ 10 grader har jag hört, hua.

Harald-san

 

Post a Comment

<< Home


  • Ingemar Svensson TRAVELMAP :