Wednesday, May 18, 2011

I Paris

Ah, att möta våren i Paris! Härligt.

Nja, förutom då att man mesta tiden sitter instängd på kontor hela dagen eller i en taxi fast i trafikkaoset. Maten är god, människorna trevliga och vädret på topp dock!

Igår var jag med kollegorna på en trevlig bistro och åt ankterrin med gåslever och russinchutney till, sedan filé mignon med broccoligateau. Pinot Noir till detta. Smaskens.

Baksätesturism. 'Jo, jag har sett Eiffeltornet, en magnifik byggnad, verkligen fint!'...

Tydligen var det ett par svenskar som öppnade café i Paris för ett par (många?) år sedan, de tog med sig typiskt svenska rätter och råvaror, bland annat Polarbröd som de gjorde klämmor av. Dessa klämmor blev en hit och döptes till Sandwich Suedois och finns nu över hela stan.

Svensk macka tydligen

1 Comments:

At Thu May 19, 05:55:00 AM, Anonymous Polarbröd AB said...

Hej Ingemar,
Härligt att möta våren i Paris! Kan lägga till i din härliga berättelse att det var Jean-Pierre Creuzon - Monsieur Polarbrod som introducerade Pain Polaire eller Pain Suédois i Frankrike. Redan 1992 fick Polarbröd kontakt med företaget Le Froid Gourmand och några år senare kunde man köpa Le Sandwich Suedois, grillad eller inte, på 500 ställen i Paris och dessutom i sju andra franska städer. Njut av våren!
Bästa hälsningar
Polarbröd AB
Helena Rönnmark
Informatör/kommunikatör

 

Post a Comment

<< Home


  • Ingemar Svensson TRAVELMAP :