Thursday, April 13, 2006

Tacos de Chapulines



Hur många vet hur Gräshoppstacos smakar? Inte alltför många skulle jag tippa. Men jag vet för jag har nämligen käkat sådana till lunch på restaurant La Calle här i Santa Fe, Mexico D.F. idag. Tacos de Chapulines är tacos med verkliga små, stekta gräshoppor och mole (särskild sås med bland annat kakao i från staden Oaxaca) samt Guacamole. Att studera maten i närbild är inte smart om man vill behålla aptiten men slaskar man på lite mole och Guacamole och rullar ihop sin lilla taco och tar en bestämd tugga och sköljer ner med öl så är det inte så hemskt faktiskt. Konsistensen är knaprig men smaken är mest avocado och mole, man kan inte tala om någon utmärkt gräshoppesmak.


...och såhär ser man ut i taxin efteråt på väg till kontoret när man funderar på om gräshopporna tänker ta det lugnt i magen eller göra revolt på gammalt beprövat Zapata-vis... "Viva la Revolucion!".

2 Comments:

At Thu Apr 20, 05:39:00 PM, Blogger Eddie South Islet said...

Hey... du ser ju ut som en hitman... eller Will Smiths efterträdare i Men in Black III. Hehe.
Coolt med blogg faktiskt. Kanske ska skapa en... fast vem kommer att läsa? :P Kommer jag att ha tid att skriva?
Saludos!
/Eddie

 
At Thu Apr 20, 05:44:00 PM, Blogger Eddie South Islet said...

Ja, nu hade ju du ställt in your Settings så att man var tvungen att skapa en blogg för att kunna lämna en kommentar. Fåt du betalt av Google eller? Hehe.

Men det verkar ju kul ju. Min adress är http://eddiesoderholm.blogspot.com

Återstår att se hur välfylld den blir med innehåll...

 

Post a Comment

<< Home


  • Ingemar Svensson TRAVELMAP :