En kulinarisk resa genom Sverige
Igår var det Sverigemiddag här i São José dos Campos. Jag och Silvia bjöd på en kulinarisk resa genom Sverige. Middagsgästerna var Carlos, Ady och lille Mateus.
Vi började vår resa i Skåne med Soldatens Ärtsoppa (Sopa de Ervilha do Soldado). Sedan mellanlandade vi i Västerås tror jag med en Lyxig Pyttipanna med svenska Rödbetor (smakar precis som i Brasilien) och Örter (Batata e Carne em Cubos Fritos com Beterraba e Ervas) och för att avsluta vår resa åt vi Vaniljglass med Varma Hjortron (Sorvete de Baunilha com Geléia da Amora Amarela Quente) i Kiruna! Till detta dracks det nubbe och Stella Artois. Vi sjöng nubbevisor också, jag hade skrivit ut material. Det lät ungefär som när man spelar en LP baklänges... Trevligt värre var det iallafall!
Menu
Cardápio
Förrätt
Soldatens Ärtsoppa
Sopa de Ervilha do Soldado
Varmrätt
Lyxig Pyttipanna med svenska Rödbetor och Örter
Batata e Carne em Cubos Fritos com Beterraba e Ervas
Efterrätt
Vaniljglass med Varma Hjortron
Sorvete de Baunilha com Geléia da Amora Amarela Quente
0 Comments:
Post a Comment
<< Home